ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ…

Πριν από ένα χρόνο περίπου στο Βιετνάμ ανακαλύφθηκε ένα σπήλαιο τελείως διαφορετικό από όλα τα αλλά. Ένα τεράστιο σπήλαιο που ίσως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Αυτό δεν είναι το περίεργο, το περίεργο με αυτό το σπήλαιο είναι ότι στο εσωτερικό του υπάρχει ένα τροπικό δάσος. Υπάρχουν επίσης φυτά που έχουν εξελιχτεί στο εσωτερικό και τις ανάγκες του σπηλαίου. Στο εσωτερικό του ζουν πίθηκοι που οι διάφορες με τους έξω πιθήκους είναι απειροελάχιστες, μα όλα δείχνουν ότι αρχίζουν και εξελίσσονται στις ανάγκες του σπηλαίου, υπάρχουν ακόμα πουλιά διάφορα έντομα άγνωστα στους επιστήμονες. Το σπήλαιο είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα μήκος, έχει 200 μέτρα ύψος το εσωτερικό του και 150 πλάτος. Οι επικεφαλής την σπηλαιολογικής εταιρίας οπού και το εξερεύνησαν, δήλωσαν ότι στο τέλος του υπάρχει ένας τοίχος από ασβεστίτη οπού φράζει την είσοδο σε άλλη αίθουσα, το ποτάμι συνεχίζεται πέρα από αυτό. Είπαν επίσης πως δεν έχουν τελειώσει με την εξερεύνηση του σπηλαίου και πως θα ξανά γυρίσουν για να συνεχίσουν.
Και το σπήλαιο είναι μόνο η αρχή…
Κάποιος ξέχασε να κλείσει το διακόπτη: Σε έναν σταθμό της πυροσβεστικής στην Καλιφόρνια, μια λάμπα παραμένει αδιαλείπτως αναμμένη εδώ και 110 χρόνια. Είναι ο μακροβιότερος αναμμένος γλόμπος, ο οποίος έχει το δικό του δικτυακό τόπο, το δικό του προφίλ στο Facebook και παρακολουθείται διαρκώς με κάμερα. Ο λεγόμενος «Εκατονταετής Γλόμπος» λάμπει στον Πυροσβεστικό Σταθμό 6 του Λίβερμορ από τις 18 Ιουνίου του 1901 -έντεκα χρόνια πριν από το ναυάγιο του Τιτανικού. Το 1972 κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guiness ως το «μακροβιότερο φως του κόσμου». Κατασκευασμένος από φυσητό γυαλί και νήμα από άνθρακα, ο λαμπτήρας, μοντέλο της εταιρείας Shelby Electric Company, έχει ισχύ μόλις 4 Watt.
Α! Και κάτι ακόμα…
·         Ο όρος Διαβήτης αποδίδεται στο Έλληνας γιατρό Αρεταίο τον Καππαδόκη, εξαιτίας του ότι το νερό που έπινε ο άρρωστος διάβαινε αναλλοίωτο στα ούρα. Ο Αρεταίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ο τρίτος σπουδαιότερος έλληνας γιατρός της αρχαιότητας, μετά τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό.
·         Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
·         Η Ρωσία έχει τα περισσότερα κινηματοθέατρα απ' όλο τον κόσμο.
·         Ο Μέγας Ναπολέων φοβόταν τις γάτες.
·         Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό.
·         Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είχε ομφαλό, καθώς του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης.
·         Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας.
·         Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.
·         Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.
·         Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η IBM κατασκεύασε μετρητικές μηχανές, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να μπορέσουν να οργανώσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
·         Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού.
·         Τα Ιμαλάια καταλαμβάνουν το 1/10 της συνολικής επιφάνειας της Γης.
·         Ένα πακέτο κράκερ την ημέρα αντιστοιχεί σε 5 λίτρα μαγειρικού λαδιού το χρόνο.
·         Ο πίνακας της Μόνα Λίζα ήταν κρεμασμένος στην κρεβατοκάμαρα του Ναπολέοντα.