Κριτική: Λάρισα Εμπιστευτικό


Πρόκειται για μια κωμωδία Ελληνικής παραγωγής 2011 σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη. Μετά την επιτυχία "I Love karditsa", ο Στράτος Μαρκίδης επιστρέφει με μια νέα και πολλά υποσχόμενη Ελληνική κωμωδία.
Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε... "εμπόλεμη" κατάσταση. Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στην δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ίδια στιγμή που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού. Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου (και λαμόγιου) θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες... 
Πρωταγωνιστούν: Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Ζουγανέλης, Έφη Παπαθεοδώρου,Κατερίνα Παπουτσάκη,Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Μαρίνος, Κώστας Βουτσάς, Μπέσυ Μάλφα, Μιχάλης Ιατρόπουλος κ.α.
Στα αρνητικά στοιχεία δεν συγκαταλέγεται τόσο η πλοκή και οι διάλογοι όσο οι χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν καθώς υποδύονται ρόλους τους οποίους έχουν (ξανα)υποδυθεί τηλεοπτικά με μεγάλη επιτυχία. Παρόλο που πρόκειται για μια καθαρά εμπορική ταινία, είναι ευχάριστη και αξίζει το  χρόνο της. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δείτε.


[Κυριάκος Σίμος]