Φιλοδοξίες σε ένα δύσκολο αύριο

Όλοι γνωρίζουμε από την καλή και από την ανάποδη ότι οι καιροί που ζούμε δεν είναι απλώς δύσκολοι αλλά και υπερβολικά ασταθείς. Οικονομικά προβλήματα, κοινωνικές ανισότητες, οικολογική κρίση, εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου και πολλά ακόμη. Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οδεύουμε σε μονόδρομο χωρίς επιστροφή. Εξαθλίωσαν την ανθρώπινη φύση. Δεν πίστεψαν στον Άνθρωπο. Δεν πιστέψαμε ούτε εμείς στους εαυτούς μας! Δεν πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε τον κόσμο βιώσιμο για όλους. Να κάνουμε τον κόσμο μας όμορφο, ελπιδοφόρο! Έναν κόσμο που θα επικρατεί ειρήνη, αγάπη, ομόνοια των λαών. Έναν κόσμο που θα οδεύει προς την πρόοδο. Λόγος δε γίνεται μόνο για τη χώρα μας. Γίνεται για όλη την υφήλιο. Λόγος γίνεται για τους  “δυνατούς” που θα μπορούσαν να επενδύσουν για το κοινό καλό και τους “αδύναμους” που θα μπορούσαν να ορθώσουν το ανάστημα τους μπρος την μεγάλη αδικία!
Έτσι, λοιπόν, σε ένα τόσο δύσκολο κόσμο, σε μία κοινωνία «πιράνχας» που καταβροχθίζει προσωπικότητες, επιβιώνουν άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Άνθρωποι που βρίσκονται στο όριο της φτώχιας, άνθρωποι που απλώς επιβιώνουν με τα βασικά και άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τους προηγούμενους για προσωπικό τους συμφέρον.
Παρόλα αυτά, θέλω να επικεντρωθώ στο ρόλο των νέων μέσα στην κοινωνία. Τους νέους που με τις φιλοδοξίες τους, τα όνειρά τους, τον αγώνα τους, δίνουν τροφή στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Οι νέοι θέλουν το καλό του τόπου τους, γιατί πολύ απλά αυτοί θα σπείρουν, θα θερίσουν και θα απολαύσουν τους καρπούς της προόδου. Ίσως όλα αυτά ακούγονται σαν ξεκάρφωτες θεωρίες. Λόγια που στην πράξη δεν έχουν νόημα. Ε, λοιπόν όχι! Μου φτάνει να τις λέω! Αν είναι κάτι που θέλω να σας μείνει διαβάζοντας
αυτό το άρθρο, είναι μια και σημαντική αρχή που επικυρώνει την αναδόμηση κάθε τόπου και ολόκληρου του
πλανήτη. Φίλοι, φίλες, Δημιουργήστε! Αφήστε έργο ακμαίο στο διάβα σας! Πιστέψτε στη δύναμή σας!
Πιστέψτε στα όνειρά σας! Στην ανθρώπινη σας φύση, στο νου σας, τις ικανότητες σας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ! Για έναν υγιή πλανήτη! Για έναν  Αδελφωμένο, Ακμαίο κόσμο γεμάτο ευτυχισμένους ανθρώπους!                                                        
 [Ευθυνόπουλος Κυριάκος]