ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Listen to your heart

Ο Danny ένας σερβιτόρος, που έχει πάθος με την μουσική, γνωρίζει και ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ariana η οποία όμως είναι κωφάλαλη και προέρχεται από ανώτερη κοινωνική τάξη. Και ενώ θα έλεγε κανείς πως τα λεφτά ή/και η μεταξύ τους συνεννόηση θα αποτελούσαν τα κυριότερα εμπόδια στη σχέση τους, στη δική τους περίπτωση δεν ισχύει. Το εμπόδιο είναι η μητέρα της Ariana που δεν θέλει να δει την κόρη της να χαραμίζεται με έναν φτωχό σερβιτόρο. Όμως οι διαφορές τους είναι αυτές που τους κρατάνε μαζί και ο ένας με την βοήθεια του άλλου μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνάνε τους φόβους τους και να βλέπουν την ζωή με διαφορετική ματιά.
Η ταινία είναι πολύ συγκινητική και διδάσκει πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά μας εκτός από τους ίδιους μας τους εαυτούς, με κυρίαρχη την φράση «Είναι υπέροχη μέρα για να είσαι ζωντανός»
Breaking Down (1ο μέρος)
Στις 18 Νοεμβρίου 2011 αποφασίστηκε να προβληθεί στη "Μεφάλη Οθόνη" η τελευταία ταινία της σειράς «The Twilight Saga». Η Bella (Kristen Stewart) και ο Edward (Robert Pattinson) παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να παντρευτούν. Ο γάμος γίνεται στην οικία των Cullen και το ζευγάρι φεύγει για μήνα του μέλιτος σε μία απόμερη ακτή κάπου στη Βραζιλία. Εκεί, όλα μοιάζουν επιτέλους ειδυλλιακά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που προκύπτει κάτι φαινομενικά αδύνατο: εγκυμοσύνη. Διότι το μωρό που έρχεται πέραν ότι αποδυναμώνει επικίνδυνα τη Bella, αποτελεί απειλή τόσο για τον Jacob  (Taylor Lautner) και την υπόλοιπη... λυκογένεια όσο και για τα βαμπίρ, ανοίγοντας εκ νέου ζήτημα άγριων συγκρούσεων μεταξύ τους. Το πρώτο μέρος του «Breaking Dawn», εστιάζοντας λιγότερο στη δράση και περισσότερο στην ολοκλήρωση της ιστορίας, κλείνει σε ένα πολύ πιο κρίσιμο σημείο από ότι τα προηγούμενα και, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, μας εξάπτει περισσότερο όσο ποτέ την περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει και μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία την συνέχεια.

Το τανγκό των Χριστουγέννων:

Μιας και η παραγωγή Ελληνικών ταινιών στις μέρες μας, δεν είναι και εύκολη υπόθεση, από την πρώτη στιγμή που άκουσα για αυτήν την ταινία, μου προξενήθηκε το ενδιαφέρον να δω για τι ακριβώς πρόκειται.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη. Μας ταξιδεύει πίσω στο 1970 στον Έβρο όπου ο υπολοχαγός Καραμανίδης (Γιάννης Στάνκογλου) ερωτεύεται την γοητευτική σύζυγο (Βίκυ Παπαδοπούλου) του Συνταγματάρχη του Μανώλη Λόγγου (Γιάννης Μπέζος). Ο υπολοχαγός, θέλοντας να βρει κάποιον τρόπο να πλησιάσει την γυναίκα του Συνταγματάρχη του, και γνωρίζοντας την αδυναμία που τρέφει για τον χορό, υποχρεώνει έναν φαντάρο (Ακτίνοος Αλμπάνης) να του μάθει να χορεύει τέλεια τανγκό μέχρι την γιορτή των Χριστουγέννων, με αντάλλαγμα να του δώσει άδεια ανήμερα Χριστούγεννα, για να πάει στην μητέρα του που πεθαίνει.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αξιόλογες και πειστικές. Οι ανατροπές είναι αρκετές και το ενδιαφέρον διατηρείται σε όλη την διάρκεια της ταινίας.

Τέλος, και αυτή η ταινία είναι μία απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει αξιόλογες ταινίες, γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δείτε.


Και γι’ αυτούς που θέλουν κάτι πιο επαναστατικό και αρκετά επίκαιρο θα έλεγα με μια δόση περιπέτειας και ρομάντζο.
V for Vendetta
Στο εγγύς μέλλον του 2020 η φασιστική κυβέρνηση του Adam Sutler στερεί θεμελιώδη δικαιώματα από το βρετανικό λαό. Μ.Μ.Ε. που λειτουργούν ως φερέφωνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομοκρατούμενο κράτος και η προπαγάνδα είναι μερικές μόνο από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Οι πολίτες τελούν εν υπνώσει υπακούοντας τυφλά σε ό,τι τους ζητούν με πρόσχημα την προστασία τους από την αναρχία, τη τρομοκρατία και το χάος. Ένας όμως μυστηριώδης άνδρας που αυτοαποκαλείται 'V' κυκλοφορεί στο σκοτάδι φορώντας μία μάσκα με το πρόσωπο του Fawkes και έχει σκοπό να ανατρέψει τη κατάσταση επιχειρώντας να επαναλάβει το εγχείρημα του εμπνευστή του. Για να πετύχει το σκοπό του πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να κερδίσει τη προσοχή και την υποστήριξη του λαού χωρίς να πέσει στα χέρια της κυβέρνησης. Σε αυτή του τη προσπάθεια θα βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο, μια νεαρή κοπέλα με το όνομα Evey

«Δεν μπορεί να σταθεί η εξουσία, όταν στηρίζεται στην αδικία, στην επιορκία και στην προδοσία.» Δημοσθένης