Κάτι τελευταίο για τα Χριστούγεννα που δεν μπορεί να παραληφθεί…

  
Ονειρούπολη
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως κάθε χρόνο λίγο πριν τις χειμερινές διακοπές ανοίγει και η Ονειρούπολη, μόνο που φέτος μας φέρνει και αρκετές εκπλήξεις.
Το παγοδρόμιο στρωμένο με αληθινό πάγο και όχι μ’ εκείνα τα ψεύτικα πλακάκια, σου δίνει την ευκαιρία να χαράξεις την δική σου διαδρομή. Παρ’ όλα αυτά να είστε αρκετά προσεκτικοί αν δεν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας στο νοσοκομείο ή μ’ έναν υπέροχο γύψο. Ακόμη το καράβι στολίζει τον κήπο δίνοντάς του έναν τόνο λούνα πάρκ. Παρ’ όλο που δε θα το συνιστούσα σε ανθρώπους που δεν έχουν γερά στομάχια, εσείς που δε θέλετε να χάσετε την εμπειρία, αλλά έχετε φίλους που φοβούνται μη διστάσετε (απλά ελπίζω να είστε αρκετά δυνατοί και υπομονετικοί και τελικά να τους πείσετε, αυτό σκοπεύω να κάνω κι εγώ).
Και τώρα ας γυρίσουμε σε κάτι πιο παλιό. Μία όμορφη εμπειρία είναι το τρενάκι (ή όπως αλλιώς το περιγράφει κανείς) που σου προσφέρει μία αξέχαστη βόλτα στην πόλη. Αναμφισβήτητα το προτείνω σε όσους θα δεχτούν επισκέψεις τα Χριστούγεννα από ανθρώπους που έρχονται από άλλες πόλεις και θέλουν να δουν μια διαφορετική Δράμα. Αλλά (υπάρχει πάντα ένα αλλά), η ουρά την οποία πρέπει να υπομείνετε για ν’ απολαύσετε αυτή τη βόλτα είναι μεγάλη, χρονοβόρα και αρκετά κουραστική. Οπότε πριν αποφασίσετε να διεκδικήσετε μια θέση στο τρενάκι σιγουρευτείτε πως έχετε αρκετό χρόνο για ν’ απολαύσετε και την υπόλοιπη Ονειρούπολη.
Το βασικότερο στοιχείο όμως είναι και πάντα ήταν τα μικρά σπιτάκια που στολίζουν τους δρόμους της Ονειρούπολης. Διασκορπισμένα παντού, προσφέρουν μία ποικιλία πραγμάτων, δώρων και εμπειριών. Αν θέλετε γλυκά, ποπ κόρν ή μια ζεστή σοκολάτα για να γλυκάνουν την βόλτα σας, εδώ θα βρείτε τα πάντα και αν αυτός δεν είναι ο σκοπός η ατμόσφαιρα και τα φώτα θα σας οδηγήσουν σε αυτό που ψάχνετε.
Χρόνια πολλά και ελπίζω αυτά τα Χριστούγεννα να είναι απλώς υπέροχα για σας και τις οικογένειες σας.